КНП "Канівська Багатопрофільна лікарня"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Канівська лікарня тепер із обладнанням для діагностики онкозахворювань шкіри

Дата: 22.12.2020 07:57
Кількість переглядів: 357

Канівська лікарня тепер із обладнанням для діагностики онкозахворювань шкіри

 «Черкаська агенція регіонального розвитку» передала КНП «Канівська ЦРЛ» сучасне обладнання для діагностики онкозахворювань шкіри - дерматоскоп Delta 30 вартістю 44,3 тис. грн. Придбали обладнання в межах конкурсу  від "Спільнодія Черкащини". Лікарня також зробила свій внесок, придбавши для даного дерматоскопа спеціальну плату для оглядів у важкодоступних місцях за 4,5 тис. грн., та забезпечивши за власний рахунок навчання медичного персоналу, задля  ефективнішого використання обладнання та підвищення якості надання послуги.

Дерматоскопічні дослідження проводить висококваліфікований лікар-дерматоловенеролог  Ровдич Микола Миколайович.

У 2021 році з 12 січня бажаючі пройти обстеження  можуть звертатися з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 13:00 в кабінет 206 поліклінічного відділення.

Дерматоскопічне дослідження на сьогодні вважають надійним інструментом профілактики злоякісних уражень шкіри. Завдяки дерматоскопу ділянка, що досліджується, збільшується у кілька разів. Таким чином лікар може з’ясувати особливості конкретної родимки чи плями: оцінити колір, рівність країв, зовнішній вигляд. Якщо структура неоднорідна, несиметрична, не має чітких меж, то це, як правило, говорить про її злоякісний характер. Цей метод дослідження не має протипоказань, однак застосовується він тільки на ранніх стадіях захворювання. Перш за все рекомендується проводити дослідження особам зі світлою шкірою, які мають більше 5 родимок, особливо якщо їх розмір перевищує 5 мм. Також регулярні обстеження потрібні людям, що мають спадкову схильність до новоутворень. Але також варто знати: меланома може виникнути в будь-якої людини, зокрема і без сімейної історії онкологічних захворювань.

Від родимки до меланоми — кілька кроків. І тільки пильна увага до найменших змін допоможе своєчасно виявити проблему.

Дерматоскопія дозволяє також обстежити інші захворювання шкіри і провести діагностику бородавок, папілом, пігментних невусів.

Адміністрація КНП «Канівська ЦРЛ» виражає щиру вдячність всім засновникам та благодійникам проєкту «Спільнодія Черкащини» за надані можливості медичному закладу отримати необхідне медичне обладнання для збереження здоров’я людей. Оскільки здоров’я людини – це неоціненний скарб, тому не втомимося дякувати всім благодійникам, завдяки яким це стало можливо.



« повернутися

Вхід для адміністратора